Danne Hudklinikk
Strømmen

Plasmapen hudbehandling

Plasmapen er en mild og innovativ metode som bidrar til å stramme opp hud og redusere rynker. Behandlingen kalles «soft-kirurisk», på kun noen få behandlinger får man meget gode resultater, uten et større inngrep.

Vi bruker Plasmapennen Planoplas fra Tyskland. Dette er en trygg og tilnærmet smertefri metode som strammer overflødig hud på øvre og nedre øyelokk, ansikt, nakke og mange andre områder uten kirurgi.

FAKTA OM PLASMAPEN:

 • Skånsom behandling
 • Behandlingen varer mellom 10-45 minutter, avhengig av området
 • Ingen risiko for at vevet blir for stramt
 • Ingen arrdannelse
 • Tilnærmet smertefri
 • Ingen skade på huden (kun overfladisk, kortvarig termisk hudreaksjon)
 • Lav risiko
 • Ingen arr
 • Vev som skåner
 • Langvarig stramming
 • Ingen lang nedetid (du kan dra på jobb samme dag).

Plasmalift går under mange navn, deriblant fibroblastlift, fibroblast, plasma skin tightening, Plexr.

PLASMAPEN BIDRAR TIL Å:

 • Stramme opp huden
 • Stimulere hudens egen kollagen produksjon
 • Reduserer arr ved slapp hud som f eks på magen
 • “Løfter” øyelokket ved at den trekker sammen hudvevet

Plasmapen gir synlige resultater innen kort tid.

HVOR MANGE BEHANDLINGER TRENGS?

Avhengig av region og hudtilstand, er det nødvendig med 1-4 behandlinger.  Dette gjelder også for yngre mennesker og for personer med helseproblemer.

HVORDAN FUNGERER PLASMAPENBEHANDLING?

På spissen av pennen genereres det et plasma-flash ved hjelp av ionisert luft. Det skjer med en avstand på 0,5 mm til huden, hvor det skapes en overføring av energi som gir en termisk hudreaksjon og som danner et plasmapunkt.

Hvert plasmapunkt skaper en effektradius som gjør at huden trekker seg sammen i umiddelbar nærhet.

En termisk hudreaksjon betyr at det skjer en temperaturendring. I dette tilfellet en varmeøkning i huden.

Samlet sett gir behandlingen lite komplikasjoner, er vevsbesparende og nesten smertefri takket være en forbehandlingskrem.

HVA SKJER MED HUDEN UNDER BEHANDLING?

Når man mottar behandling kjenner man et lite sting i huden. Det neste døgnet vil du kunne føle lett varmefølelse. Over de neste tre månedene vil hudens celler (fibroblast cellene) reagere med å øke produksjonen av kollagen og gi en god effekt å stramme opp hudvevet.

Resultatet av behandlingen er synlig umiddelbart i noen minutter etter behandlingen, etterfulgt av en hevelse som kan vare i flere dager. De synlige plasma-punktene blir videre kosmetisk dekket av spesielle AfterCare-produkter og beskyttet mot miljøpåvirkning.

For optimal resultater er det svært viktig at klienter holder seg nære til AfterCare-konseptet.

ER PLASMAPEN FOR MEG?

Plasmapen behandling fungerer best der huden er slappest – det vil si områder hvor fysisk «løs hud» kan trekke seg sammen. Overskuddshud som blir slappere ved årene som går på hals, under og over øynene er godt egnet og gir gode resultater. En til to behandlinger med plasmapen gi like gode resultater som et kirurisk inngrep. Huden i pannen er eksempelvis tykkere av natur og godt festet til musklene, det er derfor et område som egner seg dårligere.

Dette er et meget godt alternativ for deg som “reagerer på alt” eller som har allergi for kosmetikk. Behandlingen er trygg at den ikke tilfører huden med noen stoffer.

FORSIKTIGHETSREGLER FOR PLASMAPENBEHANDLING:

Hvis du har betennelse i det området du ønsker behandlet

 • Hvis du er overfølsom for hyaluronsyre
 • Nedsatt blodtørkningsevne evt. som følge av medisin
 • Hvis du er gravid eller ammer
 • Hvis du tidligere er behandlet med permanente fillers i det område som du ønsker behandlet

FØR DU VELGER PLASMAPEN BEHANDLING

Det finnes mange leverandører som selger plasmapenner på markedet i Norge. Det er vanskelig både for forbruker og terapeut/sykepleier å skille på kvalitet og riktig forskning fra dårlige kopier og dårlig informasjon.  Mange av plasmapennene som blir solgt på markedet i Norge er av forskjellige årsaker ikke tillat for bruk i andre land i Europa og dette gjør at risikoen for å få en behandling med en ikke godkjent plasmapen er stor .

Om du ønsker en plasma pen behandling bør du i det minste undersøke dette:

 • Har plasmapennen en plasma generator? Eller bruker den en elekstrisk bue?
 • Er Plasmapennen CE godkjent?
 • Har du en hud som er godt egnet for å motta en plasmapen behandling?

PLASMAPEN MED GENERATOR ELLER BUE?

Plasmapenbehandling går under mange navn, deriblant fibroblastlift, fibroblast, plasma skin tightening, Plexr mm.

Vi bruker plasmapen med generator. Det er viktig å være klar over at det er stor forskjell på om pennen har en ekte plasma generator eller elektrisk bue. En elektrisk bue gir økt risiko for arr og pigment. Når den skyter det lynet kan det gå på kryss og tvers. Du har mindre kontroll på varmeutviklingen, som igjen gir økt risiko for skade.

Ved en ekte plasma generator vil det ikke skje noe nedover i hudlagene, kun helt øverst, denne kontrollen mister man ved en elektrisk bue.

ER PLASMAPENNEN CE GODKJENT?

CE-merket (2) settes av produsenten slik at tilsynsmyndighetene vet at grunnleggende sikkerhetskrav er oppfylt. Det vil si at produsenten bekrefter at disse kravene er ivaretatt, at produktet er sikkert og at de kan fremvise dokumentasjon på dette.

Det er kun produsenten som kan sette CE merket på produktet, altså ikke en importør eller leverandør. Dette for å sikre at alle kravene er oppfylt.

Altså er det en fordel og ekstra trygghet for både forbruker og behandler at apparatet er CE-godkjent.